tiistai 6. marraskuuta 2012

Langattomaan verkkoon

LATE-hanketta ei voi toteuttaa ilman langatonta verkkoa. Tottijärven koululla tehtiin langattoman verkon mittaukset 3. syyskuuta ja verkkoon päästiin ensimmäisen kerran 1. marraskuuta eli valmista tuli alle kahdessa kuukaudessa. Siitä kiitos kaikille yhteistyökumppaneille!
Hankkeen alkuvaiheessa oltiin tyytyväisiä siihen, että Nokian kaupungin langattomassa verkossa on tarjolla Langaton Tampere, jolla pääsee verkkoon myös mobiililaitteilla. Pysyvässä käytössä vieraskirjautumisen ongelmaksi nähtiin se, että jos laite sammutetaan, tunnukset pitää yleensä kirjoittaa uudestaan. Ja pitkien tunnusten kirjoittaminen vie liikaa aikaa koulupäivästä.
Käyttäjätunnusten päivittäinen kirjoittaminen veisi liikaa aikaa koulupäivästä.

 Pysyvään verkkotyöskentelyyn tarvitaan pysyvä verkkoyhteys. Onneksi siihenkin haasteeseen löytyy ratkaisu Nokian kaupungin verkosta: Langaton-WPA. Perusteellisten käyttötarve- tietoturvaselvitysten jälkeen LATE-hanke sai luvan käyttää Langatonta-WPA:ta. Tunnuksia ei jaettu oppilaille, vaan kirjautuminen tehtiin "virkamiestyönä". Yhteys toimii niin kuin sen tällaisessa käytössä pitääkin: kun oppilas tulee kouluun, iPad kirjautuu verkkoon automaattisesti.

LATE-hankkeen verkkoratkaisu on LANGATON-WPA.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti